EN TURIST I LONDON

En vägg av hjärtan

I mars vandrade jag längs Themsens södra flodbank. En av etapperna gick från Albert Bridge i väst till Westminster Bridge – en tur som tar cirka en timme i vanlig rask promenadtakt. För mig tog turen fyra timmar eftersom det fanns många intressanta stopp längs vägen bland annat Battersea Park, Battersea Power stations mäktiga omvandling, USA:s spektakulära ambassadbyggnad och den flytande puben Tamsis Dock.

När jag passerat Lambeth Bridge och Garden Museum möttes jag av en vägg av kärlek. Jag var tvungen att stanna upp och ta in denna femhundra meter vägg av hjärtan som gränsar till St Thomas Hospital. Väggen är The national Memorial Covid Wall, en minnesvägg för alla covidoffer i Storbritannien. Väggmålningen organiserades av kampanjgruppen Covid-19 Bereaved Families for Justice, med hjälp av en annan grupp, Led By Donkeys. Volontärer ritade 150 000 röda och rosa hjärtan med hjälp av 10 000 Poscapennor under tio dagar i mars 2021. Inga tillstånd fanns. Alltsammans var en gerillaaktion av sörjande familjer och volontärer.

Mer än 150 000 rosa och röda hjärtan pryder den femhundra meter väggen.
Vägmålningen gränsar till St Thomas Hospital och på andra sidan Themsen ligger Houses of Parliament eller Westminsterpalatset.