EN TURIST I LONDON

Bonfire Night och The Split

Är du i London idag, den femte november? Missa inte Bonfire Night!

För några år sedan var jag i London och firade Bonfire Night eller Guy Fawkes Night som infaller idag. Fast jag firade knappast utan vandrade omkring och tittade på alla maskerade människor och fyrverkerier.

Tredje säsongen av The Split finns på Svtplay.

I år får det bli soffan och The Split som äntligen är tillbaka med en tredje säsong. Nicola Walker är som vanligt brilliant i rollen som Hanna Stern, Londons mest eftertraktade skilsmässoadvokat. Jag såg henne i The Cane på Royal Court Theatre 2019 och hon var som vanligt fantastisk. Jag kan rekommendera denna legendariska teater vid Sloane Square i Chelsea från 1888 som alltsedan starten varit plantskola för nyskriven dramatik.