EN TURIST I LONDON

Brexit, NoDeal eller…

MV5BNjYyOGU3MmUtYmE0Ny00ZDk0LTk0OWYtMTE4ZTg2ODI1Y2MyXkEyXkFqcGdeQXVyNTU2MDQyOTk@._V1_

Ikväll ska jag äntligen se filmen ”Brexit: The Uncivil War” på HBO med Benedict Cumberbatch. Manusförfattare är James Graham och filmen handlar om kampanjen inför folkomröstningen 2016. Den är kontroversiell och det har livligt diskuterats hur lämplig den är.

Vid mina tidigare besök har jag fått höra många olika versioner av hur Storbritannien har kunnat hamna i Brexitläge och att landet har delats i två läger: brexitörer och eu-förespråkare. Familjer har splittrats och två bittra motståndsläger har upprättats.

Kommer parlamentet att rösta för Theresa Mays Brexitavtal? Ett avtal som splittrats hennes eget parti och som fått flera ministrar att hoppa av däribland utrikesministern Boris Johnson. Vad händer om förslaget blir nedröstat? Kommer Storbritannien att falla handlöst ur EU den 29 mars utan något avtal? I morgonkväll, den 15 januari, vet förhoppningsvis mer.