EN TURIST I LONDON

Det blommar i Kew Gardens

DSC_0159Redan när jag satt på the tube (som mestadels går overground) från Heathrow såg jag en grön nyans i landskapet som jag inte sett på länge. Grönt gräs, grönt ogräs, skirt gröna buskar, en och annan gul påsklilja samt kände en doft av jord – jo, våren har kommit till London. Med denna euforiska känsla i kroppen tog jag District Line från Victoria till Kew Gardens för att riktigt insupa våren i denna makalöst fina botaniska trädgård. Bilderna får tala för sig.

DSC_0155
För några år sedan besökte jag Kew när det blåste det iskallt och jag tillbringade den mesta tiden i det stora palmhuset nära Victoriaingången. The Palm House stod färdigt 1848 och är förmodligen det vackraste och mest välbevarade victorianska växthuset som finns. Där gick jag omkring  och njöt under palmerna medan regnet piskade utanför. En riktig oas även på vintern.
 DSC_0120
 
Snödropparna är redan överblommade, likaså har den blå krokusmattan gått över i grönt. Istället är det påskliljorna som tagit över stafettpinnen vårlöksracet tillsammans med blå scilla. Och det är vackert mycket vackert.
 DSC_0132
Orangeriets café är magnifikt och det är underbart att sitta och dricka en kopp te där. Eller värma sig med en soppa och nybakat bröd.
 
Kew Gardens heter egentligen the Royal Botanic Gardens, Kew och ligger i Richmond. Dit tar man sig lättast med District Line och hoppar av vid Kew Gardens och promenerar sedan till Victoria Gaten.