EN TURIST I LONDON

Jamie Oliver’s Italian

Jamie Oliver’s Italian är en kedja med 30 restauranger runt om i England och av en ren tillfällighet snubblar jag över en av dem i Covent Garden. Jag bestämmer mig för att testa den för att se om Olivers passion för italiensk mat gör den rättvisa. Vad jag har i tankarna är tv-serien Den nakne kocken – Olivers första framträdande i svensk tv när han med en hisnande fart skär prosciutto, kavlar pastadeg, fyller kyckling med citroner och reducerar tomatsås samtidigt som han nästan snubblar över sig själv och orden.

 

Den här restaurangen är välkomnande och det tar inte många minuter förrän man sitter vid bordet och är i färd med att beställa från en spännande och varierande meny. Jag beställer fillet of fish baked in a bag med krossat vete. Grannbordet kommer också från Sverige och de beställer ravioli med krabba  och risotto med skogssvamp. Inredningen är av den rustika sorten med bord som är förstärkta med stålband, kakel på väggarna, cementplattor på golvet, stålstolar och rejäla servetter typ kökshanddukar. Perfekt restaurang för barn och givetvis är det så – runt omkring sitter flera barn och äter pasta och slevar i sig glass.

 

Min fisk serveras i smörpapper och den är väldigt god, den heta tomatsåsen harmoniserar fint med fänkålen och musslorna är perfekt ångade. Grannarna är också nöjda med risotton och raviolin. En perfekt lunch och när jag går förbi baren med vitlöksflätor och parmaskinkor så kan jag inte låta bli att tänka att den här restaurangen är precis som min bild av Jamie Oliver – rak, utan krusiduller och med mycket karaktär. Även om jag undviker kedjor så kommer jag att titta in här igen för den ligger perfekt till i Covent Garden.

 

 

Jamie’s Italian, Covent Garden
11 Upper St Martin’s Lane
London
WC2H 9FB

http://www.jamieoliver.com/italian/home