EN TURIST I LONDON

Hot buttered rum

 

2012-12-09 12.45.16Hot buttered rum kommer nog aldrig att bli min favoritdrink, men det var intressant att pröva den och jag är osäkert på om jag kommer att dricka den igen. Efter en intensiv förmiddag på Columbia Flower Market så hittade jag puben Birdcage som ligger i slutet (eller början) av marknaden. Där blev jag rekommenderad den värmande drinken hot buttered rum eftersom det var så kallt ute. Jag följde sedan tillagningen med stort intresse och såg hur uppvispat och kryddat smör blandades med hett vatten, farinsocker, vaniljextrakt, muskot, kanel, honung och en rejäl skvätt rom. Plus en skiva apelsin på toppen. Mycket spännande och enligt bartendern en gammal drink som ska intags när kylan sätter in. Jag kanske kan tillägga att jag var ensam om att dricka den i puben men att flera pubgäster följde händelsen med stort intresse.