EN TURIST I LONDON

Ouagadougou, Tegucigalpa eller Llanrwst?

Längtar du bort och behöver en karta över Okavangoträsket eller en reseguide till Tegucigalpa? Då är ett besök hos Stanfords i Covent Garden ett måste. Denna oberoende bokhandel i tre plan har nämligen allt vad man kan önska sig när det gäller resor. Kartor, atlaser, reseguider, skönlitteratur om resor, praktiska prylar och naturligtvis jordglober. Stanfords ligger på 12-14 Long Acre sedan hundra år tillbaka men redan 1853 började Edward Stanford sälja böcker, numera anses Stanfords som världsledande bokhandeln vad gäller reselitteratur.

Stanfords har sedan 1901 haft åtskilliga ressugna kunder som t ex Florence Nightingale, David Livingstone eller Michael Palin. (Dr Watson besökte Stanfords i boken Baskervilles Hund i jakten på en karta över Dartmoor.)

Stanfords har sedan 1901 haft åtskilliga ressugna kunder som t ex Florence Nightingale, David Livingstone eller Michael Palin. (Dr Watson besökte Stanfords i boken Baskervilles Hund i jakten på en karta över Dartmoor.)

Närmaste tunnelbana är Leicester Square eller Covent Garden.

Stanfords
12-14 Long Acre
WC2E 9LP London
stanfords.co.uk