EN TURIST I LONDON

Hitta lillebror Ben

Big Ben är London. Omöjlig att undgå. En större utmaning är det att hitta Little Ben Clock som med sina nio meter knappast sticker ut i Londons skyline utan gömmer sig i det stora byggprojektet kring Victoria station.

Little Ben var även borttagen under åren 2012-2016 på grund av förbättringsarbetet av Victoria Station.

Little Ben var även borttagen under åren 2012-2016 på grund av förbättringsarbetet av Victoria Station.

Little Ben fick 1892 sin plats utanför Victoria Station vid korsningen Victoria Street och Vauxhall Bridge. Då var klockan en mötesplats för fransmän som väntade på tåget till någon av Engelska kanalens hamnstäder. Men 1964 plockades den ner på grund av vägomläggning. Men det måste varit en nostalgisk mötesplats för fransmännen eftersom det senare var ett franskt oljebolag som påkostade en restaurering. 1981 stod åter Little Ben på plats lagom till Prinsen av Wales och Lady Diana Spencers bröllop. Numera får dock fransmännen ta sig till St Pancras International när de åker hem.