EN TURIST I LONDON

Gabys Deli, Lord Sailsbury och min Salt Beef Sandwich

Gabys Deli finns kvar – efter en massiv kampanj så beslöt sig Lord Sailsbury att låta den här lilla pärlan att vara kvar på 30 Charing Cross. Trevligt tycker jag som alltid brukar svänga förbi för att ta en falafel.

Den sjunde markisen av Sailsbury – Robert Gascoyne-Cecil – kan förstöra mina Londonresor. Jag känner inte mannen ifråga men är ytterst irriterad över att denne lord kan hindra mig från ett av mina stora nöjen i London. Han är nämligen ägare till adressen 30 Charing Cross där Gabys Deli finns inrymt sedan 1965. Och hos Gabys finns världens godaste felafel, sagolik humus, lammkebab som får det att vattnas i munnen och en osannolik Salt Beef Sandwich. Varje Londonresa brukar resultera i åtminstone ett besök hos Gabys och en Salt Beef Sandwich*. Men nu vill Lord Salisbury gentrifiera och låta en större restaurangkedja överta butiken. Gabys får packa ihop och mina måltider försvinner.

En god affär för Lord Salisbury och hans familjeföretag Gascoyne Holdings, men ack så tråkigt för Londonälskare som tjusas av alla små oberoende caféer och hak mitt i smeten. De där små pärlorna med varm och rolig personal som i anspråkslösa lokaler lagar fantastisk mat till låga priser.
 

*Salt Beef är oxbringa som legat i saltlake eller rimmats och sedan fått sjuda långsamt i flera timmar. Resultatet blir mört och smakrikt kött som man med fördel kan äta med gott bröd och stark senap. Gudomligt!


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.