EN TURIST I LONDON

Kafé med aktivitet

Shop Drink & Do. Det är kaféets namn som får mig att haja till och stanna. Vad kan man göra på ett kafé förutom att prata, fika och läsa tidning? Tja, kanske spela spel. Nyfikenheten får mig att ta steget in i en lite annorlunda butik med ett spännande koncept.

DSC_0862

Drink Shop & Do ligger lite undanskymt men väldigt nära King’s Cross och jag hittade det av en slump när jag skulle besöka London Canal Museum vid Regent’s Canal. Jag brukar nästan aldrig vara i kvarteren bakom King’s Cross – här brukar jag bara byta tåg eller tunnelbana.

På bottenplan ligger en butik med både nytt och vintage – gamla läskflaskor, tejp i olika mönster och färger, tapeter och bubbelgum stora som en liten golfboll. Allt utvalt med ett speciellt öga. Nästa plan i byggnaden inhyser kafédelen och här samsas gamla stolar och bord (allt med en prislapp) tillsammans med vackert udda porslin och en disk med smarriga kakor. Jag besöker kaféet en söndagseftermiddag och bredvid mig har fyra vänner beställt Afternoon Tea – jag väljer ut ett gott te och beställer en bit kolatårta med macadamianötter som är mycket god.

DSC_0856

Lite längre bort sitter en helt gäng med kompisar som håller på att pyssla för fullt med origami – tysta och koncentrerade viker de papper till små färgglada buketter. Tjejen som serverar upplyser mig om att de har massor med aktiviteter till exempel att lära sig att brodera, göra ett vackert hårband med blommor, tillverka halsband och mycket mera.

– Det är väldigt populärt att arrangera möhippa (Hen Party) med olika pysselaktiviter och Afternoon Tea, Det kan bli väldigt roligt för deltagarna, fortsätter tjejen medan hon torkar av grannbordet.

Ja, det kan jag tänka mig speciellt om man väljer Bozzy Afternoon Tea där det ingår en halv flaska prosecco. Jag funderar på att fråga om de även arrangerar svensexa  (Stag Party)för trots allt finns det Man’s Afternoon Tea med ”a pint of lager” på menyn. Men vad pysslar killarna med?

Shop Drink & Do
9 Caledonian Street, London N1 9DX
http://www.drinkshopdo.com/

Närmaste tunnelbana: King’s Cross