EN TURIST I LONDON

Matupplevelse i ett gammalt cykelskjul

 

Rochelle Canteen En turist i London

Rochelle Canteen har en spännande meny och alltid några extra rätter.

Restaurangen Rochelle Canteen är en av Shoreditchs hidden gems i dubbel bemärkelse; den är så undangömd så att när jag skulle besöka den första gången så fastnade jag utanför porten vid Arnold Circus och tvekade. Adressen var korrekt men ingen skylt eller inbjudande entré utan enbart en anonym port med flera ringklockor och pyttesmå lappar med namn. Men bakom denna oansenliga port till en gammal skola dolde sig en liten trädgård och Rochelle Canteen inrymt i ett tidigare cykelskjul.

 

 

Rochelle Canteen en turist i London

Grillad bläckfisk med harissasås.

För det andra så är den verkligen en pärla. Lokalen är rustik med rejäla långbord och stolar i ena delen av lokalen medan köket är inrymt i den andra. Det finns en meny men också en svart tavla med specialiteter för dagen. Alltså inget märkvärdigt förrän maten kommer in; för den är spännande, otroligt god och vällagad. Bläckfisk som vänts på grillen, sjötungan med brynt smör och kapris, vegetariska kåldolmar med yoghurt, bräserad oxsvans, pärlhöns saltimbocca eller varför inte hjortlever med bacon. Vad man än beställer så är det vällagat till minsta dillvippa – ingen rätt lämnar köket förrän den är perfekt. Menyn skiftar hela tiden och växlar efter årstiderna.

Efterrätt är dumt att missa. Senaste gången blev det en kvitten- och äpplepaj med vaniljsås – så enkel men rakt in i hjärtat. Jag har också ätit deras sticky toffee pudding och en chokladtart som jag fortfarande drömmer om.

Rochelle Canteen En turist i London

Sticky Toffee Pudding & Jersey Ice Cream

Vinet får man ta med mig själv och alldeles i närheten finns det en bra vinaffär (Leila’s shop på Calvert Avenue) där man kan bunkra inför besöket. Dock tillkommer en sk korkavgift på sex-sju pund per flaska.

dsc_0721

Det här är entrén till restaurangen – tidigare ingången till Rochelle Street School.

Jag hade lockats dit efter att ha sett svenske tv-kocken Niklas Ekstedt bli lite lätt näpsad av den brittiske kocken Margot Henderson i tv-programmet Niklas mat. Henderson var den enda kvinnliga kocken som Niklas besökte när han skulle ”jobba på” världens bästa restauranger. Namnet Henderson klingar kanske bekant? Margots man Fergus Henderson är en av personerna bakom restaurangerna St John.

Varför besöka Rochelle Canteen: för att äta gudomligt i en renrakad miljö där maten får spela huvudrollen.

Prisnivå: Förrätt och efterrätt cirka sju pund och huvudrätt cirka 16 pund

Obs: Boka bord, ta med karta och vin

Bokning: +44 (0)20 7729 5677

Öppettider: Mån-fre 9-16.30

Adress: Arnold & Henderson, Rochelle School, Arnold Circus, London E2 7ES

Hemsidahttp://www.arnoldandhenderson.com

Ta sig dit: Overground till Shoreditch High Street eller Northern Line till Old Street.

 

Rochelle Canteen

I det f d cykelskjulet i Shoreditch finns numera att av Londons bästa kök – enligt mig.