EN TURIST I LONDON

Brick Lane med Pete

Jag har precis avslutat en spännande Brick Lane-tur med Pete från Unseen Tours.

P1000027

Pete är guide och hemlös men bor på ett härbärge vid Brick Lane och vad han inte vet om kvarteren  är knappast värt att veta. Eftersom han känner de flesta Street Art-artisterna personligen så kunde han ge en initierad och intressant bild av dem och deras verk. Pete var dessutom väl insatt i områdets historia vad gäller invandring och vi fick en mycket bra och informativ två-timmars tur.

Unseen tours är ett socialt företag som verkar i London och som utbildar guider som är eller har varit hemlösa. Redan på hemsidan berättar företaget om att de inte arbetar med fattigdomsturism utan verkar för att ge en ny dimension till Londons politiska och kulturella historia.

Tillbaka i Bloomsbury och en kopp hett pepparmint te på Tea & Tattle. Nu ska fötterna vila och tankarna få ro.

P1000021