EN TURIST I LONDON

Soho på Duck & Dog

Fortfarande tagen av onsdagens händelser, men smittad av den allmänna ”Be calm and carry on”, så började jag morgonen i Soho med London Walks guiden Peter G. Vi var bara åtta personer som följde Peter i hälarna under den två timmar långa och mycket underhållande turen i Soho. Trots kylan och snålblåsten så var turen ett bra val den här morgonen. Vi fick med inlevelse se delar av Soho som vi aldrig reflekterat över tidigare. Dessutom fick jag lära mig att Soho inte betyder ”south of” utan förmodligen var ett kommando till jakthundar som jagade änder.

P1000247

Vad kan då passa bättre än en snabb lunch på the Duck and Dog. En otroligt charmig pub på Bateman Street med vacker original inredning och rustik pubmat – enligt maken så var ölutbudet mycket bra. Det blev en pie med mash och en sandwich med ribeye. Puben ölkedjan Nicholsons och vetskapen drar ner poängen en aning. Kvällstid är det hopplöst att få plats men en fredag klockan tolv är det gott om plats.

 

P1000244

Sedan hände det som jag alltid fasar för; kameran och mobilen dog samtidigt och jag fick bege mig till B&B:et för att ladda dem båda. Ridå.