EN TURIST I LONDON

En dram på Milroys’?

Med laddad kamera och mobiltelefon blev det mer Soho efter mellanlandningen på B&Bet. Soho håller på att förvandlas och det är kanske oundvikligt men väldigt sorgligt för alla som lever där och för alla som tycker om de små butikerna, slitna caféer eller Berwick’s Street Market. Den marknaden var förr en härligt doftande frukt- och grönsaksmarknad. Nu kommer den att decimeras ännu mer; kvarteret är sålt och det byggs det för fullt; först skulle all torgförsäljning försvinna men efter påtryckningar fick så får de stanna kvar. Dock kommer förmodligen torgplatserna att bli dubbelt så dyra.

En liten pärla som jag inte vill ska försvinna är Gosh! Comics på Berwick Street. Med sina 30 år på nacken är detta ett måste för alla som älskar böcker med tecknade serier. Här finns allt.

P1000267

Till makens otroliga lycka hann vi besöka whiskyparadiset Milroys på 3 Greek Street. Milroys’ har funnits där i över femtio år och de har ett imponerande urval av speciella whiskysorter från oberoende buteljerare. Det finns även en bar där för avsmakning av de olika tappningarna – maken var väldigt nöjd med att han hann smaka en dram av Kilchoman Sanaig.

P1000262