EN TURIST I LONDON

Turkisk frukost i Kensington

P1000538Solen skiner och det fick bli en frukost på Fait Maison Salon de thé på 144 Gloucester Road. Jag har aldrig tidigare besökt något av fiken som ingår i Fait Maison och det första som slår mig är de söta rosa nejlikorna i blommiga tekannor. Jag slår mig ned bredvid två damer  växelvis talar arabiska och engelska med Estuary accent. Väldigt intressant att höra hur de väver in fraser och ord från de olika språken. Jag beställer en kanna myntate och en turkisk frukost.

P1000531

Menyn är väldigt varierad och vill man ha en brittisk eller amerikansk frukost så finns även det – även flera vegetariska alternativ finns. Vid det andra bordet sitter två tjejer från Boston (jag har långa öron) och de väljer muffins med bacon och scrambled eggs.

Mitt myntate serveras med färska örter och tre små pyttesmå baklavakakor. Den turkiska frukosten består av turkisk korv, stekt potatis och ägg i en tomatsås – ungefär som en Shakshuka – med turkiskt flatbröd. Gott och vällagat!

P1000534

Jag sitter kvar länge och planerar min dag och naturligtvis tjuvlyssnar jag; vid båda borden är sällskapen väldigt upprörda över manliga vänner som beter sig illa på en middag respektive på en promenad. Plötsligt hör jag orden neuteringrescue center och collar och inser att Bostontjejerna talar om hunden Dan inte vännen Dan.

Planer för idag blir London Walks och Chelsea Physic Garden.

Salon de thé
144 Gloucester Rd, Kensington, London SW7 4QT, Storbritannien

Karta