EN TURIST I LONDON

Kaffe från ett Green Shed

Jag tog en skön morgonpromenad i Kensington Gardens i morse och på vägen tillbaka till hotellet kände jag den förföriska doften av stekt ägg och bacon från ett Green Shed på Kensington Park Road. Naturligtvis var jag tvungen att ta en kaffe och prata med paret som sköter stället.

Ett av de tretton Green Sheds utanförKensington Park Road 8-10.

Ett av de tretton Green Sheds utanför Kensington Park Road 8-10.

Cabmen’s shelter uppfördes över hela London mellan 1875 och 1914 av stiftelsen Cabmen’s Shelter Fund – då lär det ha funnits 61 stycken över hela London. Bakgrunden var att kusken inte fick lämna sitt ekipage med häst och vagn för att värma sig alltså satte man upp dessa små gröna Friggebodar längs vägarna. De fick inte vara större än ett hästekipage och där skulle  kuskarna värma sig och äta och dricka något varmt.

P1000666

Det finns fortfarande tretton Green Cabmen’s shelter kvar i London och alla är Grade II listed vilket innebär att de är kulturminnesmärkta. Knackar man på så kan man få köpa en kopp kaffe – dock får man inte slå sig ned i det lilla huset – enbart taxichaufförer har den ynnesten.