EN TURIST I LONDON

May eller Corbyn?

DSC_6461

Houses of Parliament


Jag sitter och slöar framför tv:n och försöker få en uppfattning om hur dagens parlaments val har utfallit och samtidigt läser jag om Theresa May i Dagens Nyheter (25/5) skriven av Katrine Marçal. En mycket välskriven och intressant artikel som jag tyckte gav en bra och överraskande bild av May. I min enfald har jag inte lagt ner så mycket tid på att syna May i kanterna utan jag har nöjt mig med nyhetsrapporteringen och alla bilder på denna till synes perfekt klädda kvinna. Om jag ska vara ärlig så trodde jag till en början att hon var en ny Thatcher – och jag kan väl skriva under på att den analysen är grundare än en vattenpöl. Kvinna + tory + klädintresserad = Thatcher2.0. Hur enfaldig får man vara?

Mitt enda eventuella minne av Thatcher är en skugga i ett fönster på 73 Chester Square i Belgravia. Jag brukar bo på ett B&B i närheten och det var lätt att hitta hennes hem eftersom det alltid stod en bobby utanför på vakt. Jag trodde då att mannen, med världens tråkigaste uppdrag, skulle se till att ingen attackerade baronessan Thatcher men efter det att jag sett The Iron Lady så förstod jag sammanhanget bättre. Minnet av Thatcher är fortfarande levande i London för en månad sedan var jag ute med en guide i East End och varje gång guiden skulle nämna Thatchers namn så spottade han. Jag hoppas att May lämnar ett bättre eftermäle.

 

 

 

DSC_6368

Just nu undrar jag om Theresa May får bo kvar på 10 Downing Street?