EN TURIST I LONDON

Coffee Blooms i Bloomsbury så klart

P1000074 (1)

Ett riktigt guldkornen är Coffee Blooms på Lambs Conduit Street i Bloomsbury. Här sitter jag gärna med en kopp kaffe eller någon smörgås när jag besökt British Museum eller shoppat på Lambs Conduit Street. Kaféet har en varierad och bra meny med bland annat pajer, smörgåsar, grötfrukost, kakor och andra bakverk. Coffee Blooms ingår inte i någon kedja utan är ett familjeägt litet kafé och all på menyn tillagas på plats. Jag har provat lite av varje på menyn och kan sammanfatta att kaffet är väldigt gott, pajerna är av hög kvalité och croissanterna är gudomliga. Dessutom är personalen väldigt vänliga och serviceinriktade. Vattenskålen till törstiga hundar utanför och att man säljer ut all mat till halva priset en halvtimme före stängning för att minska matsvinnet är ytterligare två exempel på att detta är ett bra och hållbart kafé.

P1000071

Coffee Blooms
39 Lambs Conduit Street
WC1N3NG London

Närmaste tunnelbanestation är Russel Square och det är Piccadilly Line.