EN TURIST I LONDON

Snart intar skyterna British Museum

P1000017

British Museum besöker jag nästan varje gång jag är i London. Eftersom det är fri entré så brukar jag titta förbi för att se någon av de temporära utställningarna som brukar vara väldigt intressanta. Dessutom brukar de även ha lite större och mer omfattande utställningar som till exempel Hokusai – beyond the Great Wave med slutdatum den 13/8 2017. En månad senare, 14/9, är det dags för  Scythians: warriors of ancient Siberia. Här kan jag rekommendera att man köper biljett i förväg på British Museums hemsida – vissa dagar och tider är slutsålda.

Under årens lopp har jag betat av flera av de tio fasta avdelningarna. Om man vill få en överblick över detta enorma museum och bibliotek så kan jag rekommendera London Walks guidad tur The British Museum Tour.  London Walks arrangerar turen tre gånger i veckan och kostar cirka tio pund.

Naturligtvis finns det en mycket fin shop med fina presenter och intressanta böcker. Det finns även ett stort fik men jag brukar föredra att ta en kopp te på intilliggande Tea and Tattle eller en kort promenad på tio minuter till Coffee Blooms på Lamb’s Conduit Street där det finns god lunch eller eftermiddagsfika.

British Museum
Great Russel Street
Bloomsbury
WC1B 3DG London
http://www.britishmuseum.org/

Närmaste tunnelbanestationer är Russell Square, Holborn eller Tottenham Court Road.