EN TURIST I LONDON

Viktigast i min packning

20883504_10213515977124633_1828588357_o1. Pass
Jag vet inte hur många som frågat om det räcker med att ta med sig sitt EU-idkort inför resan till Storbritannien. Eftersom Storbritannien inte ingår i Schengenområdet så är det passet som gäller för att få komma in i landet. Redan på Kastrup eller Arlanda blir man stoppad. Låter man barn under 18 resa ensamma så kan det vara bra med ett letter of intent – annars kan det bli lite struligt i passkontrollen och följer barnens kompisar med så är det viktigt att ha förälders/vårdnadshavares tillstånd till resan.

2. Oysterkort
För att så obehindrat som möjligt åka tunnelbana och buss i London behövs ett Oysterkort. Jag har ett gammalt som jag fyller på varje gång jag landat på Heathrow (precis före tunnelbanenedgången finns automater). Nu har jag även ett kontokort med blippikon som fungerar exakt som ett Oyster.

3. Reseadapter
Storbritannien och Irland skiljer sig jämfört med övriga Europa vad gäller uttag och man behöver en speciell adapter.

4. Pop-up-karta med tunnelbane- och busslinjer är ovärderligt att ha med sig. Likaså en inplastad karta för centrala London.

5. Två par bra skor som klarar några mil per dag. Även om det inte är frågan om svår terräng så brukar det bli 30-40 000 steg per dag. Då kan det vara skönt med ombyte av skor.