EN TURIST I LONDON

Med en oförskämd guide i lyxiga London

Jag har fått en ny Londonvän i julklapp: James Sherwood´s Discriminating guide to London. En läcker liten blå bok med den finurliga undertiteln: An unabashed companion to the very finest experiences in the world’s most cosmopolitan city. 

Enligt Discriminating guide är The Gorings ett utmärkt alternativ för alla som behöver skämma bort en gammal faster eller moster.

Enligt Discriminating Guide är The Goring på Beeston Place i Belgravia ett utmärkt alternativ för alla som behöver skämma bort en gammal faster eller moster.

 

Är den här följeslagaren oförskämd? Nja, den är snarare väldigt underhållande och den späder på längtan till London med flera hinkar. Det praktfulla inbundna verket har 420 sidor med tips på hur jag ska spendera en lyxig helg i London. Många förslag kräver en tjock plånbok, the Ritz på Piccadilly, Le Gavroche eller Browns Hotel men även mer prisvänliga alternativ  såsom Caravan på Exmouth Market, puben Ye Olde Mitre i Ely Place eller The Ten Bells i East End.

Andrew Edmunds på 46 Lexington Street rekommenderas till alla som söker en restaurang "Where to eat with amorous intent" och chanserna är tydligen stora att "we will become great friends or end up in bed together."

Andrew Edmunds på 46 Lexington Street rekommenderas till alla som söker en restaurang ”Where to eat with amorous intent” och chanserna är tydligen stora att ”we will become great friends or end up in bed together.”

 

Jag är väldigt förtjust i de humoristisk blinkningarna till läsaren och de handfasta råden som ges; om du ska underhålla en dowager dvs en änkegrevinna (tänk Maggie Smith i rollen som Violet Crawley i Downtown Abbey) på Londonbesök så är det en middag på The Goring Dining room eller Wiltons som gäller. Vill du göra en oförglömlig entré och vistas i överdådiga miljöer ska du välja att bo The Ritz eller Claridge’s. Boken skulle passa utmärkt för en PG Wodhouse karaktär.

Vad är det här för en snobbig och hopplöst gammalmodig bok? Discriminating guide to London utgavs första gången 1977 av James B Sherwood (mannen med Orient Express Hotel) och skulle fylla behovet för jetset som besökte London. Bokutgivningen låg sedan i träda tills modejournalisten James Sherwoods (utan B) skrev ett brev till sin namne och undrade om han fick överta utgivningen och det fick han. En ny version av guiden såg dagens ljus 2015. Texterna är faktaspäckade och välskrivna av en mycket initierad journalist som kan sitt London. James Sherwood’s Discriminating Guide to London får absolut följa med på nästa resa.

James Sherwood's Discriminating Guide to London är utgiven av Thames & Hudson och kostar cirka 20 pund.

James Sherwood’s Discriminating Guide to London är utgiven av Thames & Hudson och kostar cirka 20 pund.