När tårtdrottningen Peggy Porschen öppnade sin Parlour 2010 i korsningen Ebury Street/Elizabeth Street i Belgravia var vi nog en del som blev fundersamma. Skulle inte det här kaféet passa bättre i Knightsbridge eller Mayfair? Och inte på samma gata som flera billiga fish and chips-hak? Dessutom var kaffet och kakorna i en alldeles ny prisklass. Lite för dyrt.
Åtta år senare är det är lätt att konstatera att Peggy Porschen satsade helt rätt. Köerna ringlar utanför caféet. Ibland finns det två köer, en för alla kaksugna som bara längtar efter ett av de eftertraktade borden och en kö för alla som vill bli fotograferade utanför den fantasifullt dekorerade dörren. Kakorna har blivit ännu mer eleganta och tillsammans med årstidsdekorationerna drar de till sig fotoögat.
Hela området har fått en ansiktslyftning med en ombyggd vägkorsning; de gamla trötta haken i Victoria Coach Station-kvarteret har försvunnit och butikerna runt omkring har följt trenden att pimpa exteriört för att väcka uppmärksamhet och hamna på Instagram.
Vem är då denna kvinna som har startat världens sötaste imperium? Peggy Porschen är kakdesignern från Köln i Tyskland som startade sin verksamhet i England 2003 tillsammans med sin man. Och hon har sedan dess vänt upp och ned på tårt-och-kak-London med sina kreativa tårtor till kändisbröllop, nya smaker och kakor som man inte trodde fanns. Dessutom har hon hunnit med att skriva flera böcker och har startat en akademi där hon undervisar blivande tårtdesigners och sockerkonstärer.
Peggy Porschen Cakes
116 Ebury Street
Belgravia, London SW1W 9QQ
+44(0)2077301316
www.peggyporschen.com