EN TURIST I LONDON

Inpackad och tyst

Det norra klocktornet bytte namn till The Elizabeth Tower 2012 efter drottning Elizabeth den andra som då hade varit regent i 60 år.

London är sig inte riktigt likt. Inga horder av folk med selfiepinnar framför Elizabeth Tower. Hela tornet med Great Bell of Westminster det vill säga Big Ben är nämligen inpackad i byggställningar för att genomgå en fyraårig lång restaurering. Kalaset kommer att kosta 61 miljoner pund och skall vara klart 2021. Det finns dock en chans att höra Big Ben vid två tillfällen varje år – på nyårsafton och Remembrance Sunday den 11 november. Tills dess får vi nöja oss med lillbrossan – Little Ben.

Det norra klocktornet, The Clock Tower, bytte namn till The Elizabeth Tower 2012 efter drottning Elizabeth den andra som då hade varit regent i 60 år.