EN TURIST I LONDON

På The Red Lion i väntan på Theresa May

DSC_6352Det sägs att parlamentsledamöter brukar hänga på The Red Lion. Enligt en tavla på väggen har åtminstone premiärministrarna Sir Winston Churchill, Clement Atlee och Edward Heath  hävt en bägare eller två här. Huruvida Theresa May brukar ta ett glas här mellan  Brexitförhandlingarna vet jag inte och killen i puben bara skrattar när jag frågar honom.

DSC_6355

The Red Lion är puben jag brukar pusta ut i efter besök i parlamentet eller Westminster Abbey på vägen till Trafalgar Square. Puben är kulturminnesmärkt, dvs Grade II listad, och ligger på 48 Parliament Street mellan parlamentet och 10 Downing Street. Den har funnits här sedan 1434, fast då hette den Hopping Hall. Efter många namnbyten och flera kändis-stamkunder senare så är den fortfarande ett trevligt vattenhål med god pubmat. Jag är väldigt förtjust i deras sandwichar speciellt den med Croxton Manor Cheddar eller Mrs Owton’s bacon. De serverar också fina pajer och det finns en avsmakningsmeny – Ale & Pie tasting board för 18 pund – som jag ska prova nästa gång. Då hoppas jag även få en glimt av Theresa May eller Londons fd borgmästare tillika Storbritanniens fd utrikesminister Boris Johnson.

DSC_6358 DSC_6363

The Red Lion,
48 Parliament Street,
London, SW1A 2NH

redlionwestminster.co.uk