EN TURIST I LONDON

Söt, sötare, sötast i stan

Att upprätthålla en redan hög standard är inte lätt men Peggy Porschen lyckas hela tiden överträffa sina tidigare försök.

Att upprätthålla en redan hög standard är inte lätt men Peggy Porschen lyckas alltid.

När tårtdrottningen Peggy Porschen öppnade sin Parlour 2010 i korsningen Ebury Street/Elizabeth Street i Belgravia  var vi nog en del som blev fundersamma. Skulle inte det här kaféet passa bättre i Knightsbridge eller Mayfair? Och inte på samma gata som flera billiga fish and chips-hak? Dessutom var kaffet och kakorna i en alldeles ny prisklass. Lite för dyrt.

IMG_0798

Åtta år senare är det är lätt att konstatera att Peggy Porschen satsade helt rätt. Köerna ringlar utanför caféet. Ibland finns det två köer, en för alla kaksugna som bara längtar efter ett av de eftertraktade borden och en kö för alla som vill bli fotograferade utanför den fantasifullt dekorerade dörren. Kakorna har blivit ännu mer eleganta och tillsammans med årstidsdekorationerna drar de till sig fotoögat.

Hela området har fått en ansiktslyftning med en ombyggd vägkorsning; de gamla trötta haken i Victoria Coach Station-kvarteret har försvunnit och butikerna runt omkring har följt trenden att pimpa exteriört för att  väcka uppmärksamhet och hamna på Instagram.

Vem är då denna kvinna som har startat världens sötaste imperium? Peggy Porschen är kakdesignern från Köln i Tyskland som startade sin verksamhet i England 2003 tillsammans med sin man. Och hon har sedan dess vänt upp och ned på tårt-och-kak-London med sina kreativa tårtor till kändisbröllop, nya smaker och kakor som man inte trodde fanns. Dessutom har hon hunnit med att skriva flera böcker och har startat en akademi där hon undervisar blivande tårtdesigners och sockerkonstärer.

P1020581

Att bli fotograferad utanför Peggy Porschens kafé är en turisttrofé på Instagram.

Ett rosa kafé i korsningen Ebury/Elizabeth Street väckte uppseende 2010.

Ett rosa kafé i korsningen Ebury/Elizabeth Street väckte uppseende 2010.

DSC_0266

Ett foto från 2010 när jag fikade där för första gången.

Peggy Porschen Cakes
116 Ebury Street
Belgravia, London SW1W 9QQ
+44(0)2077301316
www.peggyporschen.com