EN TURIST I LONDON

På spaning efter snödroppar

DSC_1208 (1)

Doften av snödroppar formligen slog emot mig när jag i helgen besökte Chelsea Physic Garden för ta del av deras Heralding Spring 2018. Detta evenemang varar mellan 27/1 -4/2 och är späckat med föredrag, guidade promenader, workshops med mera. Jag hann med en del under mitt två timmars besök; jag följde slingan med snödroppar genom trädgården, lyssnade på en introduktion till trädgården av en volontär, köpte nästan några krukor snödroppar i shopen och drack Hans Sloanes Hot Chocolate i kaféet. Inträdet kostar cirka sju pund men aktiviteterna är gratis – kom ihåg att boka plats. Under februari och mars är Chelsea Physic Garden (med kafé och butik) öppet måndag till fredag mellan klockan 11 och 16.

Så skönt att slippa kräla på marken för att få sig en titt. En hängande snödroppskokedama måste vara det perfekta sättet att presentera en snödroppe på!

Så skönt att slippa kräla på marken för att få sig en titt. En hängande snödroppskokedama måste vara det perfekta sättet att presentera en snödroppe på!

En annan trevlig händelse är Royal Horticultural Society  som arrangerar Early Spring Plant Fair under tiden 12-14 februari i Lindley och Lawerence Hall i Westminster. Jag har besökt deras vårutställningen vid ett tillfälle och den är intressant för alla som älskar snödroppar och vårlökar. Enligt programmet så kommer Lindley Hall att bjuda på en utställning av snödroppar som är ut över det vanliga med många rara exemplar från olika samlare. Biljetter kan man köpa på Royal Horticultural Society’s hemsida.

DSC_1240

Någon gång ska jag ta ledigt en vecka i februari och bara åka runt i England för att titta och känna doften av snödroppar. För att planera en sådan resa så behöver jag trädgårdsskribenten Pumpkin Beths sammanställning av snödroppstips.